top of page
Logo compleet wit.png
dsc01840_48820629188_o.jpg

powered by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

INHOUD VAN ONZE TRAININGEN

De ZERO! Academy leerstof bestaat naast standaard oefeningen uit een veelvoud aan eigen ontwikkelde ‘onorthodoxe’ oefeningen op het gebied van echte wedstrijdsituaties, conditie en reactievermogen waarbij onze trainer vs. keeper verhouding 1:1 of 1:2 is, oftewel 1 trainer geeft keeperstraining aan maximaal 2 keepers.

​Alle trainingen worden gehouden in het The Indian Maharadja Experience Center, op het BMHV complex, wat een extra dimensie geeft aan de keeperstrainingen van de ZERO! ACADEMY. Uiteraard worden de Club Keeperstrainingen gewoon bij jullie op de club gehouden.

​Wij bieden uitdagende, variërende, zware en leuke keeperstrainingen en halen alles uit de kast om jullie naar het hoogst haalbare niveau te tillen. Uiteraard zal geen enkele training hetzelfde zijn, maar indien je bepaalde wensen hebt of specifiek facetten van het keepen wilt verbeteren dan kunnen we de keeperstrainingen daarop aanpassen. Tijdens de trainingen zullen regelmatig video opnames gemaakt worden, die door ons geanalyseerd worden en in een volgende training besproken worden.

Onze keeperstrainingen bevatten altijd ten minste één van de zes basisprincipes, met oefeningen die spelsituaties nabootsen:

 1. Techniek

 2. Reactievermogen/ anticipatie

 3. Tactiek

 4. Conditie en concentratie

 5. Coachen

 6. Mentale weerbaarheid

TECHNIEK

Een goede techniek is erg belangrijk voor een keeper, niet alleen om de bal te controleren maar ook ter voorkoming van blessures. Zowel bij je zelf als bij andere spelers. Bij ZERO! Academy behandelen we alle vaardigheden die je nodig hebt als keeper:  

 • Lage en halfhoge bal stoppen op de legguards

 • Hoge bal stoppen met handschoen/stick en vervolgens wegwerken

 • Bal wegwerken (wegschoppen/wegslaan)

 • Uitlopen (block-sliding / head-first)

 • Rebounds verwerken

 • Stafcorner stoppen

 • Strafbal/Shoot-outs stoppen

 

REACTIE- / ANTICIPATIE VERMOGEN

Een keeper heeft een goed reactievermogen nodig. Het reactievermogen is door middel van oefeningen zeer goed te trainen. Maar met alleen reactievermogen kom je er niet, elke keeper moet kunnen anticiperen; begrijpen hoe een speler beweegt en denkt, weten waar de bal gaat komen voordat de bal geslagen wordt. Aan de hand van oefeningen waar de keeper onder andere leert te begrijpen hoe de baan van een bal te voorspellen is, verbeteren wij het anticipatie vermogen van de keeper.

TACTIEK

Een keeper maakt onderdeel uit van de verdediging en moet daarom ook tactisch kunnen denken. Een keeper moet leren waar hij/zij moet staan bij iedere spelsituatie. Met het whiteboard en video visualiseren we alle spelsituaties en leggen we uit welke positie een keeper in moet nemen n deze situaties.

CONDITIE EN CONCENTRATIE

Een keeper kan de beste techniek hebben, het snelste reactievermogen, het beste spelinzicht en tactisch inzicht hebben, maar als je niet gedurende 70 minuten je concentratie erbij kan houden is de wedstrijd alsnog verloren. Bij ZERO! Academy trainen tegelijkertijd op conditie en op concentratie.

COACHEN

Een taak die vaak vergeten wordt is het  coachen van de verdediging. Een keeper moet nauwlettend de aanvallende spelers van de tegenpartij in het oog houden (voornamelijk binnen de 23 meter lijn) en verdedigers kunnen aan sturen. De keeper geeft aan wie er vrij staat, waar de verdediger moet staan, waar er gedekt en hoe er gedekt moet worden. Om zich vervolgens optimaal te kunnen concentreren op het mogelijke schot op goal. De coach training bestaat uit een stuk theorie en een stuk praktijk.

MENTALE WEERBAARHEID

Zelfs de beste keeper in de wereld krijgt één of meerder goals om zijn/haar oren in een wedstrijd, de kracht van een goede keeper ligt in het leren van de tegengoal; wat ging er mis (hoeft niet altijd, kan ook gewoon een mooi goal zijn) en wat kan ik beter doen bij de volgende doelpoging. Niet blijven hangen in het feit dat er gescoord is of dat je een fout hebt gemaakt. Mentale weerbaarheid is karakterafhankelijk maar zeker iets waar je op kunt trainen.

Logo compleet wit.png
bottom of page