top of page
Logo compleet wit.png

powered by The Indian Maharadja & Sportze Baarn

CLUB KEEPERSTRAINING - Keeperstraining Voor Uw Club

Keepers jong of oud zijn altijd het buitenbeentje van een team; ze zijn altijd als één van de eerste van het team op het veld en komen er altijd pas als laatste vanaf, daarnaast kan en mag een keeper (in de ogen van zijn/haar medespelers) eigenlijk geen foutje maken terwijl veldspelers aan de lopende band foutjes maken.

Indien de jeugdige keepers vanaf relatief jonge leeftijd goed begeleid worden en spelenderwijs de fijne kneepjes van het keepen worden bijgebracht, creëer je als club een kweekvijver van keepers voor het TOP-hockey.

Zoals algemeen bekend, is het begeleiden en trainen van keepers een ondergeschoven kindje op iedere hockeyclub in Nederland. In het bijzonder voor de jeugd wordt nauwelijks tijd of aandacht besteed aan het keepen, met als gevolg dat jeugdige keepers het meestal na 1 á 2 seizoenen het voor gezien houden en liever ‘gewoon’ gaan hockeyen.  Doorstroming van keepers vanuit de jeugd, naar de hogere elftallen en uiteindelijk Heren 1 of Dames 1 komt hierdoor in het gedrang en veel clubs trekken daarom hun keepers voor het TOP-hockey (1e of 2e heren / dames teams) van buitenaf aan.

De doelstelling van de ZERO! ACADEMY is enerzijds het verzorgen van keeperstrainingen en het begeleiden van jeugdige keeperstalenten op uw club, maar ook van Heren en Dames 1 keepers, door middel van theoretische en praktijkgerichte training (en de jonge keepers voorbereiden op een mogelijke stap richting het TOP-hockey) en anderzijds een het hoogwaardig opleiden van ‘eigen’ keepertrainers.

Het doel van de begeleiding, training, beoordeling en plaatsing van (jeugd)hockeykeepers en (jeugd)keepertrainers is ervoor zorg dragen dat zij zich vertrouwd voelen in hun taak en hun team, dat zij uitgedaagd worden om boven hun ‘normale niveau’ uit te stijgen en zich naar hun mogelijkheden verder ontwikkelen, zodat zij optimaal plezier hebben in de hockeysport en een belangrijke bijdrage kunnen leveren in de bredere kwaliteit van het jeugdhockey op uw club.

Wilt u uw keepers en keepertrainers naar een hoger plan tillen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

De ZERO! Academy is momenteel actief op de volgende clubs:

Voor meer info over Club Keeperstraining, neem dan contact met ons op via het contactformulier

Logo compleet wit.png
bottom of page